A Fabó Éva Uszoda még a 70-es évek végén épült Péchy Imre tervei alapján. Az épületen az elmúlt 40 év alatt felújítás nem történt, csupán állagmegóvási munkák zajlottak, ezért a teljeskörű felújítás mára igencsak időszerűvé vált.

Az uszoda építészeti beavatkozásainak főbb műszaki tartalma a következő:
A teljes tetőszigetelés felújításra kerül, a jelenlegi szigetelés eltávolítását követően új tetőszigetelést kap az épület. A homlokzati hőszigetelő függönyfal kerül kialakításra, és új nyílászárók kerülnek beépítésre. A meglévő álmennyezet elbontása után, megtörténik a mögötte lévő tartószerkezet hibás részeinek felújítása. Meglévő női- és férfiöltözők teljes elbontását követően, váltókabinos öltöző rendszer kerül kialakításra. Megtörténik a medencék környezetének megemelése 20 cm-rel annak érdekében, hogy a 8 pályás, 50 m-es medence 2,00 méteres vízmélysége biztosítható legyen, ezután szükséges a megemelt terület és a medencék teljes újraburkolása a megfelelő vízszigetelés kialakításával. A jelenlegi medenceterek falburkolatai is kicserélésre kerülnek. A felújítás kiterjed az uszoda fogadóterének átépítésére, valamint az uszoda üzemeltetési és dolgozói területeinek felújítására is. Új beléptető rendszer kerül kialakításra. Az uszodatér függönyfalas árnyékolást kap (TV közvetítés lehetőségének megvalósításával összhangban).

Új épületvillamossági rendszert kell kialakítani a tervezett funkcióval összhangban. Az épület megvilágításán túl, kialakításra kerül korszerű telekommunikációs hálózat, és hangosítási rendszer is.