A fejlesztés helyszíne Dunaújváros belvárosának déli részén, az Építők útja – Hunyadi János u. – Lombos köz – Víztorony u. által határolt területen kerülne sor.

A szállodai funkció alapvetően fontos a vendégek idecsábításához és itt tartásához. Enélkül sem a turizmus nem verhet gyökeret a városban, sem a fürdő nem működhet igazán fenntarthatóan. Mivel Dunaújvárosban gyakorlatilag kevés a minőségi szálláshely, ezért a településen elengedhetetlenül szükség van szállodára is. Ez nem is lehetne jobb helyen, mint az újranyílt élményfürdővel egy helyszínen. A szálloda jelentős pozitív hatást gyakorol a fürdőkomplexum pénzügyi egyenlegére, és csökkenti a szezonalitás hatását. A szállodával megteremtődnek a több napos itt tartózkodás feltételei, ezáltal fejlődik a turizmus is.

A projekt keretében, részben a jelenlegi szabadtéri parkoló helyén – egy 67 szobás szálloda kivitelezése tervezett az élményfürdővel egybeépítve, ahonnan a szálloda vendégei a szobájukból közvetlenül, zárt térben tudják megközelíteni a medencéket. A fejlesztéssel egy modern, attraktív,
3 csillag superior kategóriás családi és konferencia szálloda létesül, mely széles körű és magas színvonalú szolgáltatásokat kínál elsősorban szabadidős utazóknak és a konferenciák résztvevőinek, másodsorban a sport- és egészségturizmus résztvevőinek.