A fejlesztés célja egy olyan szabadidőpark létrehozása az egykori dunaújvárosi vidámpark jelenleg elhagyatottan álló területén, annak megmaradt infrastruktúráját felhasználva, amely hiánypótló sport- és kulturális funkciókat valósít meg.

A megújult vidámpark desztinációként egyszerre számít a városba látogató turisták, a helyi lakosot és az itt tanulók érdeklődésére.

Az eredeti létesítményhez hasonló játékelemekkel rendelkező vidámpark működtetése a mai kikapcsolódási trendek alapján nem lenne gazdaságilag fenntartható, ezért az új szabadidőpark három funkcióra fókuszál: a sportolási, a kulturálódási-szórakozási lehetőségekre, valamint a gyermekeknek szánt attrakciókra.

A sportfejlesztés keretén belül fedett teniszpálya, extrém sport park, kalandpálya, valamint a hozzájuk kapcsolódó öltöző és kiszolgáló egységek épülnek. Ilyen létesítményekkel jelenleg sem Dunaújváros, sem vonzáskörzete nem rendelkezik.

A kulturális fejlesztés részeként multifunkcionális szabadtéri színpad jön létre, amely egyszerre működhet filmszínházként, és adhat helyet színházi előadásoknak és koncerteknek. A létesítmény hiánypótló szerepet tölt be Dunaújváros kulturális életében, és jelentős mértékben színesítené. Emellett retró hangulatú közösségi tér nyílik a parkban.

A gyermekeket és fiatalokat korszerű játszótér és korosztályukra tervezett drótköteles akadálypályák várják majd.